Chrzest

Chrzest I
  • Napoje 1 litr / osoba

    Zimna płyta
    • karczek pieczony
    • boczek faszerowany rolowany
    • deska serów
    • sałatka z selera z ananasem
    • sałatka grecka
    • pałeczki kurczaka
    • schab : plastry schabu w galarecie z marchwią, groszkiem podane z dodatkiem cytryn
    • śledziki w occie i oleju: typowa przystawka – zakąska
    • jajka (faszerowane oraz w majonezie) : świeże jaja podawane z pysznym nadzieniem warzywnym
    • marynaty + dodatki, sosy, dipy
    • pieczywo 2 rodzaje : ciemne i białe

    Obiad

    Zupa
    • Rosół z kury
    • Pieczarkowa
    • Gulaszowa

    Drugie danie
    • polędwiczki wieprzowe nadziewane śliwką przyprószone startym serem oraz zapiekane w piecu.
    • Kluski śląskie , ziemniaki z koprem lub zapiekane kuleczki ziemniaczane
    • Sosy
    • Kapusta czerwona na ciepło, z pekińskiej z dodatkami, marchew z jabłkiem

    Deser + kawa lub herbata
    • Jabłecznik
    • Makowiec
    • Domowe ciasto drożdżowe owocami sezonowymi
    • Lody z bitą śmietaną i owocami
Chrzest II
  • Napoje 1 litr / osoba

    Zimna płyta
    • deska z serami i wędliną
    • Sałatki 3 rodzaje
    • schab ze śliwką: pieczony schab nadziewany suszonymi śliwkami
    • Szparagi w szynce
    • Jajka w sosie tatarskim
    • marynaty + dodatki, sosy, dipy
    • pieczywo 2 rodzaje : ciemne i białe

    Obiad
    • Barszcz biały z krokiecikami mięsnymi
    • Flaki
    • Rosół

    Drugie danie
    • filet z kurczaka po hawajsku nadziewany ananasem, pieczarkami ,serem przypruszony startym serem i zapiekany w piecu/ po 2 porcje na osobę/
    • Ziemniaki z grilla , ziemniaki z koprem, zapiekane kuleczki ziemniaczane bądź frytki
    • Sałatka grecka z fetą , pomidorkami, ogórkiem , czarnymi oliwkami

    Deser + kawa lub herbata
    • Jabłecznik
    • Lody z bitą śmietaną i owocami