Wigilia
- Barszcz czerwony wigilijny
- Uszka
- Kutia
- Naleśniki z kapustą
- Sandacz po turecku
- Kapusta z grzybami
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Karp smażony
- Groch gotowany
- Kompot z suszonych owoców
- Makowiec na cieście drożdżowym
- Sernik
- Sago na winie
- Zupa migdałowa
- Paszteciki z ryb w cieście francuskim
- Szczupak duszony z jarzynami
- Sandacz z jajami
- Pieczarki panierowane
- Kluski śląskie ze świeżymi grzybami
- Łazanki z makiem
- Sałatka jarzynowa
- Piernik staropolski
- Strudel
- Makagigi z makiem
- Zupa grzybowa
- Paszteciki z kapustą i grzybami
- kutia
- Kapusta z grochem
- Kasza krakowska na grzybowym smaku
- Groszek zielony z grzankami
- Karp w szarym sosie
- Wigilijny kisiel owsiany
- Kompot z suszonych śliwek i fig
- Barszcz z uszkami
- Ryba po grecku
- Śledzie w oleju